Zoals u ongetwijfeld niet is ontgaan, is er op dit moment wereldwijd een enorme uitbraak van de WannaCry ofwel WannaCrypt0r 2.0 ransomware. Deze ransomware-variant blijkt extreem effectief en stabiel te zijn doordat deze gebruikmaakt van één van de exploits die gemaakt zijn door de NSA. Deze zijn recent gelekt. De exploit, ETHERNALBLUE genaamd, maakt gebruik van een lek in Microsoft SMB (MS17-010) waardoor verspreiding van computer naar computer niet alleen mogelijk maar ook zeer effectief is.

Hoe kunt u zich hiertegen beschermen?
Om u op dit moment zo goed mogelijk te beschermen tegen deze cryptomalware, raden wij u aan om zo snel mogelijk uw Windows besturingssystemen te updaten, zodat uw systemen niet meer vatbaar zijn voor MS17-010. Deze update, die MS17-010 verhelpt, is al op 14 maart verspreid door Microsoft middels het Windows Update / WSUS systeem.

Voor alle beheerklanten van QA-ICT betekent dit dat er vandaag extra wordt gecontroleerd of deze update juist is uitgevoerd op uw computers. Daarnaast worden er extra maatregelen getroffen wat kan betekenen dat uw computer automatisch zal herstarten.

Voor een betrouwbare, structurele bescherming tegen dit soort bedreigingen is een combinatie van optimale malware bescherming tegen snel opkomende bedreigingen met voldoende netwerksegmentatie zeer belangrijk. Met de propositie die QA-ICT heeft ingenomen in samenwerking met o.a. Webroot en SentinalOne kunnen wij uw organisatie zo effectief mogelijk beschermen.
Wilt u informatie? Wilt u weten of u voldoende bent beschermd? Neem dan contact op met onze servicedesk op nummer 0341 759 555 of support@qa-ict.nl

Op onze website zullen we de komende periode nieuws updates plaatsen omtrent de voortgang van dit virus. http://www.qa-ict.nl