Online backup

Voor het veiligstellen van de complete werking van uw ICT omgeving middels een backupdienst kan naast het veiligstellen van de data door de backupdienst ook de Disaster Recovery dienst worden aangeboden. Naast de controle op de backup worden ook daadwerkelijk procedures uitgevoerd die u meer zekerheid en vertrouwen geven opdat alles wel goed is geregeld. Periodiek zal dit plan worden getest. U ontvangt hierover een beknopte rapportage zodat u weet dat de procedures ook daadwerkelijk conform afspraak werken en worden uitgevoerd.

De meest cruciale data is snel bereikbaar en uw bedrijfsvoering komt niet in gevaar!

U moet er niet aan denken, of misschien juist wel? Wat doet u, of beter gezegd wat zijn de gevolgen als u door brand, diefstal of andere calamiteiten geen gebruik meer kunt maken van uw ICT omgeving. Of misschien nog wel erger, u geen gebruik meer kunt maken van uw eigen kantooromgeving! De Backupdienst van QA-ICT biedt vertrouwen en zekerheid.

Dit betreffen zaken die als manager of ondernemer goed onderzocht moeten worden. QA-ICT denkt dat elke onderneming vroeg of laat hier over moet nadenken en indien wenselijk en mogelijk maatregelen dient te nemen. Dit vooral om uw klanten en uw bedrijfsvoering te beschermen tegen invloeden waar geen of minder grip op is.

Relatief weinig kosten en veel minder risico

Dit klinkt toch als muziek? Weinig kosten en minder risico! Indien uw omgeving geraakt wordt door een zogenoemd ‘disaster’, dan betekent dit dat alle zeilen bij moeten om de bedrijfsvoering z.s.m. te herstellen. U wilt uw klanten te woord staan en u wilt weer productie kunnen draaien. En natuurlijk begrijpen wij dat er veel meer te regelen is dan alleen de ICT! Echter wij kunnen als QA-ICT met eenvoudige maatregelen u snel en adequaat helpen uw ICT zo spoedig mogelijk weer online te hebben. Sterker nog, met de juiste maatregelen binnen 4 uur!

Door simpelweg een licentie af te nemen van onze back-up software en daarbij offline backup opslagruimte in ons datacenter kunnen wij in 99% van de gevallen uw ICT binnen 4 uur weer online hebben.

QA-ICT herstel services

QA-ICT heeft een oplossing ontwikkeld die het mogelijk maakt om vanaf de parkeerplaats van uw bedrijfspand de serveromgeving met uw data te actief te maken. Wij komen met onze speciaal geprepareerde servicewagen voor rijden met daarin servers om uw ICT online te brengen. Het enige dat wij nodig hebben is als we aankomen een 220 voeding.

Wat houdt de QA-ICT Back-up services in

Wij back-uppen conform de afspraak uw data op gezette tijden. Dagelijks wordt de back-up job gecontroleerd of dat deze succesvol is voltooid of niet. Indien dit niet het geval is, dan wordt er direct actie ondernomen om dit te herstellen. Elk kwartaal wordt er een back-up restore test gedaan bij QA-ICT op locatie. U ontvangt hiervan een beknopt rapport of dat dit is gelukt of niet met daarbij eventuele vervolgacties.

Jaarlijkse disaster recovery test

Bovenop de dagelijkse controle en de kwartaaltest wordt er jaarlijks bij u op locatie een test gedaan of dat de data en de servers online komen volgens plan. De backupdienst geeft daarmee geen losse eindjes.


Dit voorkomt langdurige verstoringen op de bedrijfsvoering en geeft ontzettend veel zekerheid en vertrouwen!


Wilt u meer weten over deze backupdienst? Wilt u het zelf ervaren? Vraag het een van ons en wij komen langs om het u te laten zien!

Neem direct contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@qa-ict.nl of bel direct met 0341 759 555 of gebruik het contactformulier op onze website http://www.qa-ict.nl/contact/