Het sluiten van het upgrade-venster heeft geen zin meer.

Elke keer als je denk dat Microsoft alles uit de kast heeft getrokken om gebruikers te laten upgraden naar Windows 10 , “verzint” het bedrijf weer iets nieuws. Gebruikers klagen dat het wegklikken van de upgrade-dialoog geen zin meer heeft en de upgrade toch wordt uitgevoerd.

Microsoft heeft in een e-mail die het naar The Register heeft gestuurd aangegeven dat dit de bedoeling is en dat zij niet van plan zijn dit te wijzigen. De softwarereus geeft aan dat het nieuwe upgrade-dialoogvenster slechts een melding is. Het wegklikken daarvan staat niet gelijk aan het weigeren van de upgrade.

De rode “X”

In dit Knowledge Base-artikel gaat Microsoft iets dieper in op de materie en legt uit hoe het nieuwe upgrade-scherm werkt. In het artikel kan je ook lezen dat Microsoft de rode “X” en de OK knop hetzelfde behandelt.

In het artikel wordt ook uitgelegd hoe je de upgrade kan uitstellen of uitschakelen. Wij vrezen echter dat ook dit van tijdelijk aard zal zijn aangezien Microsoft de upgrades steeds weer inschakelt.

Mocht je de stappen voor het uitschakelen van de upgrade te omslachtig vinden kan je nog steeds gebruik maken van Josh Mayfield’s GWX control Panel. En zou je nog kunnen kijken naarNever10. Mocht je niet steeds handmatig willen worstelen met de upgrades.

Is het te laat voor je en word je, tegen je wil, begroet door een Windows 10-desktop? Geen nood, Wij hebben wat eerste-hulp-tips voor je.

Mocht de (gedwongen) upgrade naar Windows 10 jammerlijk gefaald hebben en je trakteren op blauwe schermen en allerhande foutmeldigen? Kijk dan eens naar ons “Als Windows 10 niet meer te redden is“-artikel.

 

bron: webwereld.nl

Windows 10