BedrijvenOKI heeft versterkende stappen gezet in de professionele printermarkt door recent Seiko-dochter Seiko I Infotech Inc over te nemen.

Uit het persbericht:
OKI Data Corporation, een vennoot van de in printers gespecialiseerde OKI Groep, heeft aangekondigd dat OKI Data Corporation en Seiko Instruments Inc. (SII) op 8 juli 2015 een overeenkomst hebben ondertekend waarbij OKI Data Corporation het wereldwijde bedrijf in breedformaatprinters Seiko I Infotech Inc. (SIIT), een dochteronderneming van SII, overneemt.

OKI Data Corporation en SII hebben een koopovereenkomst ondertekend waarin alle aandelen SIIT worden overgenomen die SII bezit. Bovendien tekenden de buitenlandse dochterondernemingen van OKI Data Corporation in Europa en de VS ieder een koopovereenkomst met de Europese en Amerikaanse concernvennootschappen van SII, waardoor zij de handel in breedformaatprinters en de activa hebben aangekocht die op dit moment in Europa en Amerika in handen van SII is. Partijen ronden de bedrijfsoverdracht af op 1 oktober 2015, zoals afgesproken in de overeenkomst. Deze transactie zal niet van invloed zijn op de diverse producten en diensten die SIIT op dit moment levert, waaronder de producten en diensten voor breedformaatprinters.

OKI Data Corporation ziet de handel in hoogwaardige printers als een van de voornaamste groeigebieden en als een belangrijke zakelijke doelmarkt met focus vooral op de professionele printermarkt. OKI Data Corporation verwacht een 6% samengestelde jaarlijkse groei van de vraag voor breedformaatprinters binnen de professionele markt, gedragen door de toegenomen on-demand printbehoeften vooral in the retail- en distributiesector.

Door deze overname verwerft OKI Data Corporation niet alleen de in handen van SIIT zijnde portefeuille van breedformaatinkjetprinters voor tekens en grafische LED plotters, maar ook de technologie en ontwikkelingsmiddelen evenals de relevante verkoopkanalen. OKI Data Corporation streeft ernaar haar bedrijfsactiviteiten in de professionele printermarkt uit te breiden door de print-, distributie- en retailsectoren een totaaloplossing te bieden. Door de overname voegt OKI Data Corporation de technologieën en middelen van beide partijen samen, en breidt zij haar productportefeuille en productontwikkelingcapaciteit uit. Verdere details met betrekking tot de lokale markt volgen later dit jaar.

Over OKI Data Corporation
OKI Data Corporation is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de marketing van zakelijke printoplossingen die organisaties in staat stellen effectiever te communiceren. OKI Data, een dochteronderneming van het in Tokyo gevestigde OKI Electric Industry (opgericht in 1881 als eerste Japanse producent van telecommunicatie), heeft vertegenwoordigers in 120 landen en kan zo over de hele wereld innovatieve en hypermoderne producten en diensten aanbieden.

Over OKI SYSTEMS
OKI Systems is een toonaangevende specialist in kwalitatief hoogstaande afdrukoplossingen, in kleur, mono en matrix. De onderneming opereert wereldwijd en heeft verkoop- en marketingvestigingen in 120 landen. Het bedrijf is een gevestigde waarde als een van Europa’s leidende printermerken, zowel op het vlak van waarde als verscheepte eenheden. Het bekroonde productgamma van OKI omvat zes onderscheiden segmenten: kleuren- en zwart-witprinters, multifunctionele toestellen, die print-, kopieer-, scan- en faxfuncties combineren, alsook Serial Dot Matrix-printers, en specifieke printers voor verkooppunten en productie. OKI Europe werd in 1990 opgericht. Vandaag stelt het bedrijf ongeveer 1.100 mensen in 21 productiesites en verkoopkantoren te werk en is het vertegenwoordigd in 60 landen over de hele EMEA-regio.

Bron: Oki

Kijk ook: http://www.qa-ict.nl/oki-printers/