Online Educatie met Chromebooks

Steeds meer leerlingen werken met chromebooks. Hoe geef je ze verantwoordelijkheid, zonder zelf de controle te verliezen? Simpel, door online mee te kijken op hun beeldscherm.

Vrijheid met chromebooks

Leraren die voorin de klas staan, zien leerlingen met opengeklapte chromebooks voor zich. Of ze aandachtig opdrachten maken of de laatste sportberichten doornemen, is lastiger in te schatten. Via de meekijkfunctie in COOL, kun je als docent vanachter je computer in een oogopslag zien wat leerlingen aan het doen zijn, welke tabbladen openstaan en eventueel ingrijpen. Je geeft leerlingen zo de vrijheid met de chromebooks aan de slag te gaan, zonder zelf het overzicht te verliezen.

Leerlingen beter helpen

Belangrijker nog: je kunt leerlingen veel makkelijker, sneller en beter helpen. Stel, je wil klassikaal uitleggen. Met een druk op de knop vergrendel je alle schermen, zodat ze zich volledig kunnen focussen op de uitleg. Leerlingen die de vrijheid krijgen op een andere plek in het gebouw samen aan de slag te gaan, kun je van afstand volgen of via een bericht terugroepen. Tabbladen sluiten of openen – individueel of groepsgewijs- kan ook, zodat scholieren nooit meer de verkeerde bladzijde voor zich hebben.

Platform COOL werkt via het IP-adres van school. Je kunt als docent leerlingen niet thuis volgen, behalve bij bijvoorbeeld langdurige ziekte.