QA-ICT 10 op maat ICT tips voor uw bedrijf in 2016!

  • Bent u tevreden met de ICT binnen uw bedrijf?
  • Bent u tevreden over de manier waarop de ICT nu wordt geregeld?
  • Heeft u het gevoel dat u alle ICT-kansen benut?
  • Betaalt u niet te veel voor ICT-zaken?

ICT is vaak een complex geheel binnen de meeste bedrijven. In de meeste mkb-bedrijven kan er zeer veel aan efficiency worden gewonnen, waardoor processen veel beter verlopen, er veel meer inzicht is en er vaak ook nog eens bespaard kan worden op ICT-kosten!

Stap over of Office 365 met Office 2016!

Veel ondernemingen gingen u voor. Uw e-mail in de cloud en eenvoudig agenda’s delen met uw collega’s. Bovendien een gescyncroniseerde e-mail inbox op uw telefoon die gelijk is aan uw postvak (outlook) op uw computer.

Denk ook eens aan werken in de cloud binnen uw eigen omgeving

Uw eigen desktop in de cloud met alle applicaties die u gebruikt. Dit geeft u als voordeel dat u op elke willekeurige computer met een internetverbinding veilig bij uw applicaties kunt. Tevens worden er back-ups gemaakt van uw omgeving waardoor u meer continuiteit geniet.

Besparen op ICT uitgave

Door centraal uw ICT zaken te beleggen heeft u 1 aanspreekpunt die uw internetverbinding kan regelen, maar ook uw computers kan beheren en bij verstoringen direct kan reageren. Regel uw telefonie, internetverbinding, aanschaf van hardware bij 1 leverancier en maak hier goede afspraken over.

Zorg voor een goede back-up en laat deze controleren

Wij komen helaas nog te vaak tegen dat de back-ups niet goed zijn geregeld. Dit betekent bij grotere verstoringen dat er niet teruggevallen kan worden op data. Wij willen ierdere onderneming bewust maken van de risico’s die dit met zich meebrengt.