Grote autoproducent getroffen door Ransomware

Een ongeluk zit in een klein hoekje; zojuist is bekend geworden dat de fabrieken van Honda in Europa en VS lijken te zijn getroffen door Ransomware. Het bedrijf heeft te kampen met acute productieproblemen door een ‘storing in het computernetwerk’. Volgens Bloomberg moest Honda direct stoppen met produceren in fabrieken in de VS, Turkije, India en Zuid Amerika.

Honda werd op 8 Juni jl. getroffen door Ransomware. Welke Ransomware Honda heeft getroffen is nog niet officieel bekend gemaakt. Er is een sterke aanwijzing dat de autofabikant is aangevallen met de Snake-Ransomware.

In het verleden is Honda eerder getroffen door Ransomware; in 2017 moest het alle Japanse fabrieken stilleggen nadat het was getroffen door de Ransomware WannaCry. Voor nu lijkt het erop dat Honda de meest getroffen systemen weer snel op de been heeft kunnen brengen.

Welke gevolgen heeft een cybercrime aanval?

Wat zullen de financiële gevolgen zijn voor dit bedrijf na een dergelijke aanval? Bedrijfscontinuïteit dient een belangrijk aspect te zijn binnen je organisatie. In veel gevallen ligt je bedrijf een aantal dagen plat ( gunstigste geval ) hoe dieper het systeem is geïnfiltreerd hoe langer het duurt om je werkomgeving te herstellen. Soms is het beter om back-ups terug te zetten zodat een deel van de werkzaamheden opgestart kan worden.

Je beveiliging is zo goed als je zwakste schakel. 

Weet jij waar jouw zwakste schakel zit?

Natuurlijk moet je technische maatregelen nemen om bedrijfsgevoelige informatie te beveiligen. Maar zonder goede bewustwording van de gebruikers; jouw medewerkers, loop je nog steeds een verhoogd risico op datalekken.

Security Awareness Training door QA-ICT

Wil jij je bedrijf waren tegen cybercriminaliteit? Boek dan nu bij QA-ICT onze Security Awareness Training voor jou en je medewerkers!

Als security officer binnen de EU voor een vooraanstaand bedrijf heeft eigenaar Gerwin Foppen veel expertise op dit vakgebied. Het is absoluut een passie van hem om bedrijven te weren tegen de gevaren van cybercrime. In samenwerking met het product ProofPoint bieden wij onze klanten een compleet pakket op het gebied van online data security aan;

Het pakket omvat onder andere de speciale Security Awareness Training inclusief Phishing-simulatie. Deze oplossing gegeven in ons trainingcenter is een middel om gebruikers te trainen, testen en voorlichten over Phishing, ransomware en e-mail security.

 

Doel van deze training

  • Bewustwording van je medewerkers en jezelf te vergroten
  • Het online en e-mail gedrag te veranderen
  • Een vermindering van het aantal succesvolle phishing-aanvallen en malware-infecties in je organisatie
  • Toekomstige beveiligingsbreuken te voorkomen

Wist je dat meer dan 90% van de cyberaanvallen succesvol is én begint met een e-mail?

Bescherm je bedrijfsgegevens en daarmee je bedrijfscontinuïteit en wees daarom kritisch naar de gebruikers en laat ze daarom een training volgen bij QA-ICT.
Succes gegarandeerd!

Meld je nu aan voor onze training en wij informeren je graag over de mogelijkheden voor jouw bedrijf! 

QA-ICT

ICT & Security Professionals